U bent hier: nieuws » 2012 » 03 » 13 » gedeputeerde verdaas geeft startsein bouw heymanshof in megchelen

Gedeputeerde Verdaas geeft startsein bouw Heymanshof in Megchelen

start bouw Heymanshof Megchelen

Maandag 12 maart gaf gedeputeerde Co Verdaas van de provincie Gelderland, samen met Harrie Kuypers, directeur-bestuurder van Wonion en wethouder John Haverdil, met het storten van het eerste beton het startsein voor de bouw van Heymanshof in Megchelen.

Op dit voormalige terrein van handelsbedrijf Kiwitz komt een nieuwe woonwijk. Bouwbedrijf Klomps realiseert in het hart van Megchelen een woonwijk met 19 huur- en koopwoningen, waarvan wooncorporatie Wonion er 7 gaat verhuren. De 10 twee-onder-één-kapwoningen worden te koop aangeboden. Het ABTB gebouw, een gemeentelijk monument, wordt verbouwd tot 2 appartementen. Naar verwachting worden de huurwoningen in het vierde kwartaal van 2012 opgeleverd.

Voor Megchelen is Heymanshof een bijzonder project: "Met dit plan neemt het aantal woningen in Megchelen met 5 procent toe. Een goede ontwikkeling, want we merken aan de behoorlijke belangstelling voor de huurwoningen dat er behoefte is aan nieuwe woningen in het dorp', aldus Harrie Kuypers van Wonion. John Haverdil bevestigde het belang van het project: ‘Het bedrijf Kiwitz zat op deze locatie in de knel. Met geld van de Provincie Gelderland en de inspanningen van het bedrijf Kiwitz is de bedrijfsverplaatsing naar De Rieze in Ulft mogelijk gemaakt. Hetgeen voor zowel het bedrijf als het dorp Megchelen nieuwe kansen biedt'.

• 13 maart 2012

Het is vandaag: Zaterdag 25 oktober 2014